admin

Editorial 2007

Echipa bleumarin

În ziua de 16 iulie 2007, tineri din diferite regiuni ale ţării: Moldova, Cluj, Sălaj, Hunedoara şi Timiş s-au îndreptat spre tabăra ECUMENICA din Târgu-Lăpuş, organizată de Parohia Greco-Catolică sub îndrumarea pr. Silviu Hodiş şi a soţiei sale Mia, fiind ajutaţi de tinerii binevoitori din acest oraş.

«TrăiÅ£i cu entuziasm, cu bucurie, dar mai ales cu simÅ£ul responsabilităţii» este motto-ul ediÅ£iei a IX-a a acestui an, al papei Benedict al XVI-lea către tineri, tema fiind «Prietenia – cale către Dumnezeu» – două îndemnuri sugestive care îi învaţă pe cei prezenÅ£i la această tabără la o cunoaÅŸtere mai profundă a lui Dumnezeu ÅŸi a aproapele, astfel devenind prieteni adevăraÅ£i ai acestora.

După acomodarea participanţilor cu ambientul, oraşul, căminul, mâncarea cât şi cu persoanele noi întâlnite, de diferite categorii de vârstă şi confesiuni, pentru a învăţa discreţia şi atenţia faţă de ceilalţi s-a început jocul „îngeraşul”.

Pentru o mai bună cunoaştere şi deschidere între toţi participanţii, cât şi pentru evitarea izolării acestora, toţi cei prezenţi au fost repartizaţi în 7 echipe, fiecare echipă alegându-şi un nume, un motto, slogan şi câte un simbol reprezentativ.

După un curs de prim-ajutor, a avut loc o călătorie iniţiatică „La Rohia, prin pădure” plină de probe de supravieţuire în care nu lipsit inteligenţa, creativitatea, îndemânarea, generozitatea, spiritul de echipă şi dorinţa de a face binele.

A urmat ca fiecare echipă să primească o temă pe care să o rezolve împreună, temă legată de responsabilitate, pentru a-şi da seama fiecare cât de important este să fii responsabil.

Pentru a rămâne ceva util taberei, fiecare echipă a avut de efectuat diferite anchete şi lucrări pentru site-ul taberei.

Pentru a-şi descoperi şi dezvolta talentul artistic, are loc un spectacol de teatru cu tema: “Viaţa lui Isus” în regia pr. Serge Solignac în care participă majoritatea tinerilor din tabără.

Întâlnirea ecumenică din acest an se încheie cu un foc de tabără şi un concert în aer liber pentru a marca bucuria acestor zile minunate trăite împreună.

Pe lângă toate aceste activităţi au avut loc vizionarea unor filme educative şi filmări din ediţiile anterioare ale Taberei ECUMENICA.

Aceste zile bogate în activităţi din zile diferite: cultural, religios. Artistic, istoric, social, etc. ne ajută, pe noi, participanţii, să ne descoperim valorile proprii şi ale celorlalţi, edificându-ne personalitatea, apropiindu-ne mai mult de Dumnezeu şi aproapele, consolidându-ne prietenia cu aceştia.

Trackback URI | Comments RSS

Lasă un comentariu