REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARĂ PENTRU PARTICIPANȚI
Tabăra ECUMENICA – Tg.Lăpuș. Maramureș

1. Participanților le sunt strict interzise tristețea și plictiseala.
2. Participanţilor nu le este permis să părăsească tabăra fără acordul directorului de tabără.
3. Participanţilor le este interzis accesul în camere sau balcoane prin exteriorul hotelului.
4. Se interzice accesul băieților în camerele fetelor și a fetelor în camerele băieților, cu excepția cazurilor în care există permisiunea directorului de tabără.
5. În cazul în care participanții, în mod deliberat sau nu, produc daune unității de cazare, masă, agrement, echipamentelor, altor persoane etc., părinții/tutorii legali se obligă ca să suporte costurile aferente.
6. După ora stingerii, participanții nu se vor plimba pe holuri sau în celelalte camere și vor păstra liniștea.
7. Nu pot fi cazați în aceeași cameră participanți de sex opus, cu excepția fraților și a surorilor.
8. Participanţilor le este permisă folosirea instalațiilor electrice doar în conformitate cu normele de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (PSI).
9. Participanții vor avea grijă să nu deterioreze bunurile aflate în dotarea taberei (mobilier, aparatură, pereți , instalații sanitare etc.).
10. Participanţii nu vor deține și/sau utiliza în perimetrul taberei obiecte care pot provoca degradarea spațiilor de cazare.
11. În fiecare camera va exista un responsabil cu ordinea și disciplina.
12. Alergarea, tropăielile, aruncarea de obiecte, zgomotele puternice, țipetele și muzica la volum ridicat sunt interzise în spațiul de cazare.
13. Sunt interzise alergarea și îmbrâncirea în zona balustradelor. Se va acorda atenţie urcării şi coborârii scărilor.
14. Participanții nu vor deține sau folosi obiecte care pot pune în pericol sănătatea lor sau a altor persoane (artificii, explozibili, substanţe chimice, toxice, iritante sau obiecte contondente, tăioase, puști cu bile, lasere etc.).
15. Participanții nu vor deține sau consuma substanţe interzise (alcool, tutun, droguri, băuturi energizante etc.) în cămin, în sălile de activități sau în oricare din locațiile din oraș și împrejurimi pe întreaga perioadă a taberei.
16. La activități și ateliere, participanții vor respecta întocmai regulile de siguranță prezentate de animatori.
17. Participanţii nu au voie să se caţere pe clădiri, stâlpi, copaci, garduri, instalaţii sportive, să se aplece peste marginile fântânilor, balcoanelor etc.
18. Participanții se vor asigura înainte de a traversa strada.
19. În drumeţii, participanţii nu vor părăsi grupul și vor urma regulile indicate înainte de plecare.
20. Participanţii nu vor consuma ciuperci, plante, fructe de pădure etc. sau apă din izvoare, pârâuri, lacuri, fără acordul personalului taberei.
21. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele îmbolnăviri ale participanţilor care se dovedesc că provin din consumarea unor alimente care nu fac parte din cele puse la dispoziţie de către organizatori.
22. Participanții nu își vor însuși obiecte care nu le aparțin. În cazul în care găsesc astfel de obiecte, vor anunța imediat personalul taberei.
23. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru pierderea sau dispariția obiectelor participanților.
24. Participanții vor adopta o atitudine respectuoasă, civilizată, față de locuitorii orașului în perimetrul căruia se desfășoară activitățile taberei.
25. Deplasările pentru diverse cumpărături în afara spațiului alocat activităților taberei se pot face doar cu acordul organizatorilor și sub directa supraveghere a animatorilor.
26. Participanții nu vor aduce cu ei în tabără medicamente decât dacă urmează un tratament prescris de medic. În acest caz, vor lua tratamentul numai sub supravegherea cadrului medical din tabără.
27. Părinţii se obligă să furnizeze informaţii complete despre starea de sănătate a copiilor/adolescenților, posibile alergii, predispoziţii la diferite boli, precum şi afecţiuni cum ar fi lipsa de calciu, anemie, astm bronsic, tahicardie etc.
28. Participanții se angajează să participe integral la toate activitățile din programul taberei.
29. După mese, toți participanții vor returna farfuriile, tacâmurile, paharele și platourile la locul indicat pentru debarasare.
30. Fiecare membru al taberei este responsabil de păstrarea curățeniei în camera, în spațiile de activități, precum și pe traseul drumețiilor.
31. Participanţii vor primi un ecuson cu numele lor și al echipei, pe care îl vor purta pe toată durata taberei.
32. Participanţii nu vor utiliza telefonul mobil și alte dispozitive electronice în timpul activităților (diminuează puterea de concentrare a copiilor, putând duce la disfuncționalități în activități și deplasări sau chiar la accidente prin distragerea atenției!) (telefonul poate fi folosit dimineața înainte de înviorare, după masa de prânz și după ultima activitate de seară).
33. Participanții vor avea o atitudine respectuoasă față de toate persoanele din tabără și nu vor deranja prin comportamentul lor pe ceilalţi participanţi.
34. Toate fotografiile și filmările din cadrul taberei sunt proprietatea instituției organizatoare și sunt folosite în scop de promovare.
35. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru accidentele cauzate de nerespectarea prezentului regulament.
36. Participanții nu vor purta haine indecente sau vestimentație neadecvată activităților.
Refuzul de a observa și respecta aceste reguli poate duce la excluderea participantului din tabără înainte de termen. În acest caz, costurile taberei nu vor fi returnate, iar părinții/tutorii se obligă să recupereze participantul înainte de sfârșitul taberei. Rolul acestui regulament este de a asigura desfășurarea taberei în condiții optime și în deplină siguranță și de a crea o atmosferă de bună dispoziție și confort pentru toți participanții.

Trackback URI | Comments RSS

Lasă un comentariu