Joi, 19 iulie 2007, echipa albastră „Vestitorii păcii” au mers prin oraş pentru a afla părerile oamenilor în legătură cu tabăra Ecumenica.

Conform răspunsurilor primate am dedus că 81,5% dintre oamenii întrebaţi au auzit de tabăra Ecumenica, pe când 18,5% nu ştiu de existenţa ei.

Întrebându-i cine este organizatorul taberei, 70% dintre ei au ştiut că este părintele Silviu Hodiş, aproximativ 18% nu ştiu, şi 12% au răspuns că este un preot.

La următoarea întrebare”Ce reprezintă ecumenismul?”, 60% dintre persoanele cu care am luat legătura, nu ştiu, 30% au spus că este o legătură între prietenie iar cei mai puţini, în proporţie de 10% au spus că este legat de creştinism.

Părerile oamenilor despre tabără erau împărţite: 80% dintre ei aveau o părere foarte bună despre ea, 7% o părere bună, iar 13% au răspuns că este o idee interesantă şi frumoasă.

Ultima întrebare referitoare la utilitatea taberei adresată persoanelor interesate, cei mai mulţi în proporţie de 90% au răspuns că e utilă, 7% că nu e bună că ia timp din vacanţa copiilor şi 3% că depinde de vreme

Concluzie:

Nu de puţine ori ni s-a dat la TV, oamenii care nu doresc să răspundă la întrebările de mai sus. Astăzi, am fost şi noi reporteri, bucuroşi şi mulţumiţi de faptul că cei intervievaţi au fost disponibili să ne acorde din timpul lor pentru a ne răspunde la câteva întrebări, chiar dacă s-a făcut multă propagandă din întrebările adresate, am putut remarca lipsa de interes în ceea ce privesc problemele religioase şi educaţia făcută în biserică.

Trackback URI | Comments RSS

Lasă un comentariu