admin

Restricţii impuse de societate

Echipa albastră

– reguli de circulaţie – nu poţi traversa strada cum vrei, când vrei şi pe unde vrei, există reguli ale semaforului care trebuie respectate pentru ca sa fie evitate unele incidente .

– reguli de protecţie a mediului – deoarece mediul este creaţia lui Dumnezeu oferită ca un dar oamenilor, aceştia îşi arată recunoştinţa prin păstrarea curăţeniei, amenajarea unor spaţii verzi

– păstrarea liniştii publice – mai ales pe timpul nopţii şi în preajma celor bătrâni şi bolnavi

– nu se fumează în spaţiile publice (în Biserici, şcoli, spitale, magazine…)

– este interzis consumul de băuturi alcoolice de către cei sub 18 ani

– să nu fie discriminare între oameni (sex, religie, culturâ, rasă , vârstă)

În primul rând pentru ca oamenii să respecte regulile din societate trebuie să le cunoască, să fie informaţi cât mai bine despre ce conţin acestea. Majoritatea dintre ei cunoscând aceste reguli ar trebui să-şi asume responsabilitatea în respectarea lor şi să le pună în practică ori de câte ori este nevoie, fiind bun exemplu pentru cei din jur.

Oameni cu simţul responsabilităţii mai sunt şi aceia care văzând pe alţii care nu cunosc restricţiile sau le încalcă îi informează şi îi atenţionează pentru ca totul să decurgă cât mai normal în societate.

Necesitatea şi utilitatea acestor restricţii:

– dacă respectăm restricţiile reuşim să avem o planetă mai curată

– sunt utile pentru o colaborare mai bună între oameni şi în societate

– sunt utile pentru ca dreptatea să dăinuie , să fie la ea acasă

– ajută la ordinea publică şi prosperitatea ţării.

O societate fără reguli este o societate care se distruge pe ea însăşi. Fiecare regulă are un scop şi nu e făcută doar de dragul de a face reguli. Dacă nu ar fi aceste restricţii ar fi un haos total.

Trackback URI | Comments RSS

Lasă un comentariu